11. 11. 2009

Tchèque pain d'épices de Noël


Staročeské perníky jsou vyráběny ručně tlačením těsta do vyřezávaných dřevěných forem. Receptura je velmi stará. Těsto se připravovalo dlouho dopředu a nechávalo se odležet většinou několik měsíců, ale i několik let. Čím starší těsto bylo, tím bylo lepší. Někde se i pro dobré uležení zakopávalo pod zem. Perníky nejsou jedlé, jsou jen na dekoraci.

3 komentáře:

Marie-Ange řekl(a)...

Comme elles sont jolies tes gourmandises !
Et la boîte qui les renferme est ravissante.
Un avant-goût de Noël plein de tendresse et de douceur.
Merci ...
Gros bisous
Marie-Ange

Les Cotrions řekl(a)...

Hello Fleurette! Your cookies are so beautiful! I did't know this special recipe! Many years under the ground??? That sounds interesting! Very beautiful box! You're already living in the Xmas spirit!
Good night!
Vale

"bear's house" řekl(a)...

Hello my dearest friend!

WONDERFUL cookies.

I LOVE A LOT your vintage style, also you cookies box are so beautifil.

Have a great week!

KISSES a lot. NI