12. 11. 2009

Jane Birkin - Nouvelles

V listopadu navštívila Jane Birkin filmový festival Viennale 2009, aby zde představila nový film režiséra J. Rivetta 36 Vues du pic St-Loup.

7. října 2009 se v Paříži sešlo téměř 500 lidí, aby podpořili se svíčkou v ruce výzvu Jane Birkin za tichou podporu pro barmskou opoziční vůdkyni Aung San Suu Kyi (nositelka Nobelovy ceny za mír, od roku 1990 v domácím vězení). Protestu se zúčastnili např. C. Deneuve, M. Cotillart, M. Picoli, Ch. Rampling, E. Daho atd.

V září měl ve Francii premiéru nový film z J. Birkin v hlavní roli 36 Vues du pic St-Loup. Film vypráví o rodině zakladatele malého cirkusu, který náhle zemře. Aby zachránili sezónu zavolají jeho dceři Kate, která cirkus opustila před patnácti lety........
V hlavních rolích Sergio Castellitto, André Marcon a Jacques Bonnaffe.

Film režiséra Benoita Petre s názvem Thelma, Louise et Chantal bude mít ve Francii premiéru v březnu 2010. Tři přítelkyně dostanou nečekaně pozvánku na svatbu bývalého přítele. Rozhodnou se na ni jet společně autem do jižní Francie. Tento výlet pro ně bude nezapomenutelným zážitkem. Film zaujme dialogy plnými poezie, humoru a nostalgie. V hlavních rolích se kromě Jane objeví Catherine Jacob, Caroline Cellier a Thierry Lhermitte.

Žádné komentáře: