26. 6. 2011

Bon appétit........

Po delší době jsem si pochutnala v mé oblíbené restauraci "La Crêperie" blízko Štrosmajerova náměstí v Praze. Majitelem je francouz a nabízejí zde pravé galette s pohankové mouky podle starých francouzských venkovských receptů. Dala jsem si zapečenou galette se žampionovým krémem, který zde mají opravdu vynikající s bešamelem a dvěma druhy sýru. Připravují zde i sladké crepes např. s pomerančovým nebo citronovým krémem, jablečným pyrém, zmrzlinou také s kaštanovým krémem a mnoho dalších. Z nápojů můžete ochutnat "Creme de Calvados" nebo koktejly "Le deja-vu" a "Le faux -pas. Nechybí minerálka Perrier a moje milovaná Orangina:) http://www.lacreperie.cz/
Další návštěva byla v "Café Amandine" jejich dezerty jsou opravdu výborné!Ochutnali jsme Tarte Tatin - klasika s jablky, Čokoládovou bombu -vynikající našlehaný čokoládový krém a Tarte Pecant - dort s pekanovými ořechy. Výborné ledové cappucino a ledová mandlová káva ukončila za zvuku chansonů krásné odpoledne ve francouzském stylu:)
http://www.cafeamandine.cz
Příště se těším na návštěvu v "Chez Marcel " slyšela jsem jen samou chválu tak uvidíme.....
http://www.chezmarcel.cz Přeji Vám všem krásný nový týden!!!



Je vous souhaite bonne semaine d'été!!!!



BON APPÉTIT!!!



Fleurette

8 komentářů:

Simplement ... řekl(a)...

J'aimerai bien faire un petit tour chez Marcel !
Un jour peut-être ...
Bisous ma Fleurette
Marie-Ange

Reia Aria řekl(a)...

Ach jo Fleurette, ty Tvoje dobroty, tloustnu už jen z těch fotek!:-) A kavárna je kouzelná, měj se krásně a užívej života náš kavárenský povaleči:-*!

Bleudelavande řekl(a)...

Coucou ma chere Fleurette je amerai bien gouter cette tartre delicieuse!!!!
Bisous du coeur.

Vivi řekl(a)...

Fleurettko, že jsi promlsala celý den, to by nebyl žádný hřích, ale že jsi mě donutila prošmejdit ledničku i Mlsný košíček se sladkostmi, to je tedy lumpárna! Bohužel jsem ani v lednici, ani v košíčku nenašla nic tak úžasného, co jsi měla v restauraci ty, ale rozhodně už mám tvé tipy v diáři, a hned jak se dostanu do Prahy, zajdu tam a taky si zařádím...mňam!
Pohodové zakončení neděle a prima pondělí přeje Vivi

Unknown řekl(a)...

Fleurette, a to vypada jak sen. Ale ta chut byla doufam realna. Francouskou kuchyni miluji (teda az na holuby). Krasny tyden, Katerina

Sylvia řekl(a)...

Mm, looks delicious, Fleurette !
Wish you a nice week !
Hugs,
Sylvia

Papaja řekl(a)...

Tu crepérii znám! Máte pravdu, také mi tam chutnalo, je taková autentická. Jinak kousek nad Strossmayerovým náměstím je crepérie U slepé kočičky - jaké je to tam?
Mějte krásný víkend
P.

Ajka řekl(a)...

Fleurettko,tedy ty děláš člověku pomyšlení :))). Nádherné fotky, skvělé povídání. Asi budu muset vyrazit směr Praha a něco také z dobrot ochutnat. Přeji krásné léto plné pohody a sluníčka.
Ajka