27. 8. 2009

L'Eau minérale

Evian známá francouzská minerální voda pochází ze zdrojů v Evian-Les-Bains na jižním břehu Ženevského jezera. Od roku 1908 se prodává ve skleněných lahvích, od roku 1969 v PVC lahvích. Evian se stáčí i do lahví pro limitované série navržených předními módními návrháři. V roce 2008 navrhl láhve Haute Couture a Pret-a-Porter Christian Lacroix. V roce 2009 se spojil se sklárnami Baccarat Jean Paul Gaultier a vytvořil exkluzivní kolekci. Jeho láhve s minerální vodou stojí i několik set korun.



Ch. Lacroix 2008

Další z nejběžnějších lahvových vod ve Francii je značka Perrier. Pochází z malé vesničky Vergéze v Gart 17 km od Nimes. Od roku 2001 se prodává v plastu. Má údajně 50 miliónů bublinek. Majitelem Perrier je společnost Nestlé. Prodává se v různých příchutích citrón, limetka, růžový grep. Nová řada méně sycené Perrier Fluo má zajímavé příchutě jako zázvor, třešeň, máta, litchi, malina atd.


V roce 2008 na požádání firmy vytvořila módní návrhářka Agnes B. dvě láhve pro limitovanou edici se svými oblíbenými motivy ještěrkou a růží.




Minerální voda Vittel pochází z francouzských Vosges v Alpách. Vittel je známé lázeňské město.



Contrex pramení v Contrexéville 350 km na východ od Paříže ve Vosgeském masivu.

Žádné komentáře: