L'anis de Flavigny jsou anýzové bonbóny vyráběné mnichy z opatství Flavigny od 9. století. Od roku 1923 vyrábí bonbóny výhradně rodina Troubat v městečku Flavigny-Sur-Ozerain v Burgundsku. Anýzové bonbóny mohou mít příchuť růže, fialky, máty, jasmínu, pomerančového květu, lékořice. V každém z nich je zrnko anýzu zalité cukrovým sirupem s příchutí. Prodávají se v plechových krabičkách zdobených starými obrázky. Na doplnění je pak koupíte v sáčku nebo papírové krabičce. V Praze jsou občas k dostání v prodejně Fruit de France. Město Flavigny-Sur-Ozerain je známé také tím, že se zde natáčel můj oblíbený film Čokoláda s Juliette Binoche v hlavní roli. http://www.anis-flavigny.com/
Žádné komentáře:
Okomentovat